Spiltrappen als slimme buitentrappen

Ruimtebesparend, stijlvol en duurzaam

Spiltrappen zijn meer dan alleen een manier om van het ene niveau naar het andere te gaan. Ze zijn ruimtebesparend, elegant en kunnen een indrukwekkend element in de buitenomgeving van je huis vormen. In dit blog zullen we de voordelen en de mogelijkheden van de spiltrap als buitentrap verkennen.

Ruimtebesparing en stijlvol ontwerp

Een van de meest opvallende eigenschappen van spiltrappen is de ruimtebesparing. Ze nemen weinig vloeroppervlak in beslag, waardoor je meer ruimte in je tuin of op je balkon overhoudt. Bovendien hebben ze een eigentijds en stijlvol ontwerp dat naadloos in verschillende buitenomgevingen past.

Bordes of balkon: een extra dimensie

Spiltrappen kunnen worden aangepast met een bordes of zelfs een balkon, waardoor je extra leefruimte buiten creëert. Dit is perfect voor het plaatsen van tuinmeubilair, bloempotten of gewoon van het uitzicht te genieten. Het biedt een nieuwe dimensie aan je buitenruimte.

Trapleuningen en balustrades die passen bij uw stijl

De trapleuningen van de spiltrappen zijn niet alleen functioneel maar ook een belangrijk ontwerpelement. Ze kunnen worden aangepast aan uw persoonlijke stijl en de esthetiek van uw huis. Kies uit verschillende materialen, zoals staal, RVS, glas, klassiek of modern. En ontwerp een balustrade die bij uw smaak past.

Prefab spiltrappen: gemakkelijke installatie

Voor spiltrappen wordt vaak gekozen voor een prefabsysteem. Deze trappen worden in delen vervaardigd en ter plekke gemonteerd. Het gebruik van een prefabsysteem elimineert de noodzaak van zware kranen en maakt de installatie snel en kostenefficiënt.

Duurzaamheid met thermisch verzinken en poedercoating

In een eerder blog hebben wij het belang van het thermisch verzinken al ruim besproken. Spiltrappen als buitentrap worden thermisch verzinkt, een proces dat ze beschermt tegen roest en corrosie. Daarnaast kunnen ze worden gepoedercoat in elke RAL-kleur naar keuze, waardoor ze niet alleen functioneel zijn maar ook een esthetisch statement maken.

Conclusie

Spiltrappen of wenteltrappen zijn de ideale keuze voor wie op zoek is naar ruimtebesparende, stijlvolle, en duurzame buitentrappen. Met de mogelijkheid van een bordes of balkon, aanpasbare balustrades, en het gebruik van prefab systemen, bieden ze veel voordelen voor zowel praktische als esthetische doeleinden.

Of u nu uw buitenruimte wilt verbeteren of gewoon op zoek bent naar een elegante toegang tot je balkon, spiltrappen kunnen een slimme keuze zijn.  

Als ons blog u nieuwsgierig heeft gemaakt en u overweegt om met een specialist te overleggen over de mogelijkheden, nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we bekijken welke oplossing het beste aansluit op uw specifieke behoeften."

Hieronder vindt u nog een kleine selectie van de mogelijkheden.

Spiltrap zonder bordes

Verzinkte spiltrap die direct aansluit op het bestaande balkon.

Spiltrap zonder bordes
Spiltrap met vierkant bordes

Spiltrap met vierkant bordes, verzinkt en gepoedercoat in kleur.

Spiltrap met vierkant bordes
Spiltrap met driehoek bordes

Spiltrap met driehoekbordes

Spiltrap met driehoek bordes
Spiltrap met groot bordes

Spiltrap met groot bordes, balkon

Spiltrap met groot bordes